Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állatvédelem képes leírás - Kutya-tartás.tlap.hu
részletek »

Állatvédelem - Kutya-tartás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyatartas.tlap.hu » Állatvédelem
Keresés
Találatok száma - 13 db
Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány

Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány

A Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány Közhasznúsági jelentése - Közel 100 megunt, kidobott kutyust és 15 cicát juttattunk szerető gazdához. - Két általános iskolában tartottunk a gyerekek részére ismeretterjesztő felvilágosítást a felelős állattartásról. Ezáltal a szajoli iskola egy pályázaton vett részt sikeresen. - Több állatkínzásos esetet derítettünk fel és tettük meg a szükséges jogi lépéseket. Szenvedő alanyai nem csak kutyák, hanem haszonállatok is voltak.

Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány

Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány

A Pest megyei Tököl község határában kialakított állat-menhelyünk már 1995 óta - csaknem egy évtizede - funkcionál, melynek létrehozója és működtetője az Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány. Álatotthonunkban menedékre lelnek a szerencsétlenül járt, magára hagyott, kidobott, vagy elkóborolt kutyák, akiket mindenekelőtt szükség szerint megfelelő állatorvosi ellátásban részesítünk, a későbbi váratlan szaporulat elkerülése érdekében ivartalanítunk. Miután felépülnek, megpróbálunk számukra gazdát keresni, de ha mégsem lelnek örökbefogadóra, életük végéig gondoskodunk róluk.

Futrinka utca

Futrinka utca

Hogyan működik az Egyesület? Egyesületünkről sokféle pletyka kering, ezeket szeretnénk eloszlatni ezzel a rövid ismertetővel. Három fajta kiemelt mentésével foglalkozunk: magyar vizsla, német dog és tacskó. Ezen kívül mentünk még elesett, fogyatékos, idős és egyéb ok miatt kiválasztott keverék és fajtatiszta kutyákat, többségében gyepmesteri telepekről, szegényebb sorsú menhelyekről. A kutyáink egy része Magyarországon, míg másik része külföldön kerül gazdához.

Herosz

Herosz

Budapest XXII. kerületében, gyönyörű környezetben helyezkedik el az állatotthon 2700 m2-es, teljesen zárt területe. Kezdettől fogva a legkülönbözőbb állatoknak adott otthont és ad otthont a mai napig is. Nem szükségmenhely és nem elfekvő, hanem egy elkötelezetten állatbarát, korszerű intézmény. Az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA), az Angol Királyi Állatvédő Társaság (RSPCA) és más külföldi állatvédő szervezetek az Állatotthon munkáját Kelet-Közép-Európában a legkorszerűbbnek és egyedülállónak minősítették.

Karcagi Állatvédők

Karcagi Állatvédők

Közhasznú tevékenységünk: Célok: - Kulturált, állatbarát állattartás elterjesztése. - Az Állatvédelmi törvény betartatása. - A közvélemény figyelmének felhívása tájékoztatással és ismeretterjesztéssel az állattartás optimális körülményeire. Feladatok: - Fellépni az állatkínzás és a sanyarú tartás minden formája ellen. - Gazdátlan állatok elhelyezésére állatmenhely létesítése és üzemeltetése. - Állattartási gondok esetén egyeztető közvetítés a szomszédok között. - Szoros együttműködés kialakítása a hatósággal az állattartási problémák megoldásában. - Városi figyelőszolgálat kialakítása a kóbor állatok felderítésére. - Együttműködés a gyepmesteri teleppel a befogott állatok érdekében!

Lelenc Kutyamentő Egyesület

Lelenc Kutyamentő Egyesület

A kezdetek: Tudtuk, hogy működik egy telep Budapesten, ahová a kóborló vagy megunt kutyák kerülnek. Ha a környezetünkben valahova kutya kellett, akkor először ott néztünk körül, és többnyire sikerrel jártunk, mert onnan senki sem tudott kutya nélkül eljönni. Azt viszont álmainkban sem gondoltuk volna, hogy évente 5000 kutya kerül be, és háromezret el kell altatni...

Magyar Argentin dog Fajtamentő Egyesület

Magyar Argentin dog Fajtamentő Egyesület

A Magyar Argentin dog Fajtamentő Egyesület, a Dogorescue Team (D.R.T.) az állatok jogaiért kiálló, azokat érvényesítő, elkötelezett emberek, hivatásszerűen foglalkozó kutyamentők magyarországi szervezete. Az egyesület a többi állatvédő szervezethez hasonlóan megszületett, mert szükség volt rá. Minden munkánk, célunk és álmunk egy emberi alapértéken nyugszik: az állatok iránti tiszteleten, minden kitartásunk és akarásunk pedig szenvedélyből és a fajta szeretetéből táplálkozik. Munkánk egyszerűen hangzik: menteni, aki menthető: a kidobott, gazdátlan vagy rossz kezekben lévő argentin dogok életének jobbá tétele.

Misina Egyesület (Pécs)

Misina Egyesület (Pécs)

Az Egyesület 1994-ben alakult az állatok és az emberek harmonikus együttélésének érdekében szakemberek és más lelkes állatszeretők kezdeményezésére. Várjuk tagjaink és segítőink sorába mindazokat, akik tenni szeretnének az állatokért és természetesen az emberekért is

Noé Állatotthon Alapítvány

Noé Állatotthon Alapítvány

Budapest legnagyobb állatotthonaként 1992 óta végezzük a bajba jutott, megkínzott, balesetet szenvedett állatok mentését. Másfél hektáros állatmenhelyünk jelenleg közel hatszáz kutya, cica, malac, kecske, juh, emu, nyuszi, tengerimalac, csirke, kacsa, liba, páva, vaddisznó, mosómedve, borz, ló, póni, őz, szarvas, díszmadár, galamb, varjú, egerészölyv, teknős, nyest és szarvasmarha átmeneti, vagy - sok esetben - végleges otthona.

Hirdetés
Orpheus Állatvédő Egyesület

Orpheus Állatvédő Egyesület

A lapon megyék szerinti gyepmesteri telep (ebrendészet) adatbankot, állatvédelmi információkat, cikkeket és állatvédelmi képsorokat talál. Ments ki a sintértelepről kutyát! Ha állatot keresel, keresd a lakhelyedhez legközelebbi gyepmesteri telepet! 2009-ben az állatbarátok 220.000. alkalommal keresték meg az ország bajban lévő állatai kapcsán információs oldalunkat! Munkánk által többszáz elveszett kutya került évente vissza otthonába! Többszáz állatot mentettünk ki - sintér, - gyepmester, - ebrendészeti telepről! Segítséged nélkül nem menne így! Köszönjünk!

Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület és Menhely

Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület és Menhely

A Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület lelkes állatbarátok összefogása eredményeképpen alakult 1997-ben. 2002 őszétől közhasznú szervezetként, 2009. őszétől kiemelten közhasznú szervezetként működünk. Működési területünk eredetileg Szentendre és környéke, de szükség esetén ma már függetlenül a telephelytől, menhelyünk a Dunakanyar - Pilis Régió egész területéről fogad állatokat. Tevékenységünk már egyre inkább kiterjed a Pilisvörösvár - Üröm - Budakalász - Pomáz - Csobánka - Szentendre - Pilisszentlászló - Leányfalu - Szigetmonostor - Tahi - Kisoroszi - Visegrád - települések által jelzett területekre. Célkitűzéseink: - az állatvédelmi törvény betartásának előmozdítása, fellépés a rossz bánásmód, éheztetés, állatkínzás ellen, - az állattartási kultúra és -felelősség fejlesztése, az ifjúság élővilág szeretetére való nevelése, - a kutyák életkörülményeinek javítása, örökbeadásuk ösztönzése, - küzdelem az elhagyott, gazdátlan állatok számának csökkentéséért, a túlszaporodás megfékezése ivartalanítással.

Tappancs Állatvédő Alapítvány

Tappancs Állatvédő Alapítvány

Állatok mentése Szegeden és környékén. Az Alapítvány évente kb. 500 kutyát tud befogadni a Tappancs Tanya állatmenhelyén, ahol egyszerre 240-270 kutyáról gondoskodnak. Az Alapítvány legfontosabb feladatának tartja a felelős állattartási kultúra népszerűsítését. Ennek érdekében felvilágosító kiadványokat terjeszt, állatos rendezvényeket szervez, illetve tudatos állattartással foglalkozó iskolai programokat tart. A rossz állattartás visszaszorítása érdekében 2007 év végétől állatvédelmi őrszolgálatot működtet, ahol a megkínzott, rosszult tartott állatok sorsának javítása érdekében tevékenykednek az önkéntesek. A Tappancs a nehéz helyzetben élő (elsősorban munkanélküli, hajléktalan) emberek kutyái állategészségügyi ellátásához járulnak hozzá az ilyen családban élő kutyák, illetve a környezet biztonsága érdekében. Ha egyetért az Alapítvány küldetésével, a honlapon leírt többféle módon tudja támogatni a tevékenységet (önkéntes fizikai vagy szakmai munka, tárgyi adomány, pénzadomány). Ennek legegyszerűbb, legolcsóbb módja az adózók adó 1%-nak felajánlása (Tappancs Állatvédő Alapítvány adószám: 18469453-1-06, a honlapon van letölthető rendelkező nyilatkozat is).

Zug

Zug

Sok a gazdátlan kutya, kicsi az örökbefogadói kedv... Hami, a kan, tacskó keverék kutya egy ipartelep bejárata előtti árokban húzta meg magát. Arra járók azt hitték, hogy valaki elütötte az állatot, ezért azonnal értesítették az Ebrendészetet. A helyszínre érve az állatot kiemeltük az árokból, akinek látszólag semmi baja nem volt, majd beszállítottuk az állatvédelmi telepre, ahol megfigyelés alá helyeztük. A kutyus ápolt, nyugodt természetű, bolhanyakörv volt a nyakában. Rövid keresgélés, és egyeztetés után örömmel jelenthetjük, hogy eredeti gazdáját sikerült megtalálnunk, akikhez az állat épségben visszakerülhetett.

Tuti menü