Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gazdiiskola képes leírás - Kutya-tartás.tlap.hu
részletek »

Gazdiiskola - Kutya-tartás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyatartas.tlap.hu » Gazdiiskola
Keresés
Találatok száma - 9 db
A kutyartásról

A kutyartásról

Felelősek vagyunk kutyáink életéért, sorsáért. Még mielőtt kutyát vennénk magunkhoz, tudnunk kell, hogy a kutyatartás egy életforma, sportos természetkedvelő emberek sok örömet találnak a kutyázásban, és egy jól felkészült gazdi mellett a kutya is boldog életet élhet.

A Yorkshire Terrier

A Yorkshire Terrier

Nagyon részletesen foglalkozik az oldal a fajtával! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Szerintem a legrészletesebb magyar oldal a Yorkshire Terrier-ről! A vásárlástól a tartáson át a nevelésig szinte minden témában található információ! És ami fontos: Használható információ! És a kérdésekre is válaszolnak!

Hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb kutyát?

Hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb kutyát?

Nagyon nehéz eldönteni, hogy milyen kutyát is szeretnénk választani és sokszor már csak későn jövünk rá, hogyha esetleg hibáztunk. Egy túl mozgékony kutyát például nem célszerű egy panelba rakni valakihez, aki egész nap csak a TV előtt feküdne, és így tovább... A cikk nagyszerű segítséget nyújt kulcsfontosságú dolgok kiemelésével abban, hogy hogyan is érdemes választani. Ezek a fő pontok a külsőségek figyelmen kívül hagyása, a viselkedés megfigyelése, illetve az energiaigény felmérése.

Kutya napló - Pitbullos blog

Kutya napló - Pitbullos blog

Bizonytalan lépések a gazdiság rögös útján, két kattant Pitbull szerzet támogatásában. Véleményt nyilvánító cikkek, kutya nevelési tippek és tanácsok, fajta ismertetők, és persze bejegyzések a gazdiság mindennapjairól a minket ért előítéletekből és természetesen Hektor és Shiva a két mentett kutya életéről. Kűzdelmek az előítéletek ellen, két rossz hátterű kutyával. Mert minden a neveléstől függ, és nem a háttértől és nem is a fajtától! Hektor a husky és pitbull keverék kutya menhelyről került ki, Shiva a pitbull pedig szörnyű körülmények közül mentettem, bántalmazták és agresszívvá nevelték. Eleinte nagyon félt mindentől, de mára egy nagyon boldog, súlyhúzó, frizbiző és pórázon gyönyörűen sétáló kutyává vált aki háttere ellenére is egész jól boldogul kutyák között is.

Kutya szobatisztaságra nevelése

Kutya szobatisztaságra nevelése

A kezdő kutyatulajdonosok jellemzően két nehézséggel küzdenek rendszeresen, az egyik a szobatisztaságra nevelés, a másik pedig a séta közbeni elszökés. A kutyák többsége önmagától válik szobatisztává, bár a tulajdonosok általában azt hiszik, ez a kutya nevelésük eredménye. A visszatartási képesség kor függvénye is: a kölyökkutyák vizelet- és széklet-visszatartó képessége nem éri el azt a szintet, mint a felnőtt kutyáké. A felnőtt kutya akár egy napnál hosszabb ideig is képes visszatartani a dolgát ? bár nem egészséges, ha ilyen sokáig nem ürít. A kölyköknél ez csak néhány óra, és a korral növekszik ez a képesség.

Kutyanevelés, kutyatartás

Kutyanevelés, kutyatartás

A kutyapszichológiához, kutyatartáshoz közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó információk, tények, elemzések, kommentárok megosztásának lehetősége mellett az Kutyapszichológia.hu céljának tekinti a résztvevők bevonását, lehetőséget adva a párbeszédre. Úgy vélem, a különböző szempontokat tükröző vélemények, álláspontok interaktív megjelenítése, a kutyák iránt érdeklődő látogatók közösségbe kovácsolása hosszú távon a kultúrált Magyarországi kutyatartás fejlődésének érdekeit szolgálja.

KutyaTippek

KutyaTippek

Hasznos cikkek, melyek nagy segítségedre lesznek a kutyanevelésben, vagy új kiskutyád kiválasztásában. A hónap legjobb tuti tippjei a kutya életével kapcsolatban. Viccek, mókás történetek a kutyatartásról. Tanácsok a kutya egészségére vonatkozóan. Információ a legnagyobb veszélyekről, melyek kedvencedet fenyegetik! És még sok más érdekesség...

Tudnivalók a kutyákról

Tudnivalók a kutyákról

Az ember és a kutya barátsága már több mint tízezer éve tart. Az idők során ez a kapcsolat a különböző fajok között létező egyik legszorosabb kapcsolattá tökéletesedett. Kutyákat a világ minden pontján tartanak más és más okból. Valaki csak egy hű társat keres bennük, másoknak nagy szolgálatot tesznek azzal, hogy őrzik a házat, vagy terelik az állatokat. Sok országban pedig a vakok, a siketek és a fogyatékos emberek életét teszik teljessé. A kutyatartás nagy felelősséget ró a gazdára, egyedül tőle függ, hogy kutyájára milyen sors vár. Ezért a kutyatartásról nem szabad elhamarkodni a döntést. A kutyák társaságkedvelők, kiegyensúlyozott étrendre, sok mozgásra és rendszeres orvosi ellenőrzésre van szükségük ahhoz, hogy egészségesek és barátságosak maradjanak. Nagyságuktól, színüktől és fajtájuktól függetlenül mindannyian hűséges, odaadó és szerető barátaik embertársaiknak, akikkel együtt élnek ezen a Földön.

Tudnivalók a mikrochipről

Tudnivalók a mikrochipről

Egyedi azonosítás Az egyedi azonosítás fontos a tulajdonjog igazolása, a tenyésztés, és egészségügyi szempontból is. Az állatok egyedi azonosítása nem 21. századi találmány, haszonállatoknál évszázadok óta használják az adott korban rendelkezésre álló, nem éppen fájdalommentes eszközökkel. A gazdák a saját állataikat korábban tüzes vassal bélyegezték meg, de nem sokkal finomabb módszer az sem, ha a tehenek fülébe bilétát raknak... A kedvtelésből tartott állatok egyedi azonosítása sokáig a fajtatiszta kutyák kiváltsága volt, tetoválási szám alapján regisztrálták az ebeket a tenyésztő szervezetek. A keverék kutyák semmiféle azonosítóval nem rendelkeztek, ha külföldre utaztak a gazdival, akkor a hatósági állatorvosi igazolásban egy hozzávetőleges leirás azonosította a kutyát.

Tuti menü